Amasya Cast Ajansları

Karadeniz bölgesinin doğusunda yer alan kendini Türkiye’ye elmanın başkenti olarak tanıtan bir şehir olan Amasya son zamanlarda da kirazı ile adını andırmaya başlamış turizm sektörünün de ziyaret ettiği şehirlerden biri olmuştur.

Sosyo-ekonomik olarak gelişmiş yapısıyla bölge illeriyle yarışır hale gelen Amasya şehrinin enerjisi ve nüfusun gelişime açık olmasıyla birlikte sektör türlerine uyum sağlamalarını kolaylaştırmaktadır. Özellikle dizi ve film sektörünün öncülüğünü yapan büyük şehirlerin cast ajansları ülkenin tamamında hizmet vermeye başlamış tercihleri arasında Amasya’yı da belirlemiştir. Şehrin ürettiği ürünlerin tanıtımının gerçekleştirilmesi adına ilk etapta Amasya reklam ajansları kurularak faaliyete başlamış ve ilde ve çevre yerlerde düzenlenen her türlü organizasyonda, toplantı, seminer gibi topluluğa hizmet veren ve ihtiyaç duyulan mankenlerin, hosteslerin, tanıtım elemanları ile hazırlanacak katalog ve tanıtım afişlerinde ihtiyaç duyulan yüzlerin bulunmasına yardımcı olmaktadır. Bu durumda yeni yüzler arayan ajanslar Amasya ili ve çevre illerinde yaşamakta olup başvurularını gerçekleştirmek edilmesini talep etmekte gelemeyecek olanlar içinde web üzerinden başvuru formlarının doldurulabileceğini beyan etmektedirler. Böylece amatör düşünce ile başvuru gerçekleştiren Amasya halkı belki de yetenekleri sayesinde çok daha güzel noktalara gelerek hizmetlerde bulunacaktır.

Dizi ve sinema çekimleri günümüzde farklı mekanları keşfederek ülkenin her yöresinde çekimler gerçekleştirebildiğinden dolayı şirketlere casting adı verilen hizmeti veren cast ajanslar için sayıları artan illerdeki şubeleri ile kendilerine ve sektöre insan kazanımını sağlamaya çalışmaktadırlar. Bu durumda oyunculuğun büyük şehirlerden geçtiğini düşünen halk için hayallerine kavuşmak ve arzuladığı mesleğe ulaşmak için Amasya modellik ajansları başvuru formunu değerlendirerek ilgisini belli etmektedir. Bu durum ajansların açılım ile ne kadar doğru bir adım attığını göstermektedir.

Cast ajansları 7-24 online başvuru alarak yada adayların bizzat kendisinin başvurması sonucunda kabul ederek gerekli fotoğraf çekimleri yapıldıktan sonra adayların kayıt işlemini tamamlamaktadır. Amasya oyunculuk ajansları ile başvuru gerçekleştiren oyuncu adaylarının her yıl sözleşme vebilgi güncellemesini yapmaları gerekmektedir. Ajansın internet adresinde yayınlanmaya başlayan profil resimleri ile birlikte sektör kullanıcıları kendilerine en uygun kişiyi bulduğunu karar verdikten sonra cast ajansı ile iletişime geçerek görüşme süreçlerini başlatmaktadırlar.