En İyi Oyuncular Arasına Nasıl Girilir?

Oyuncu olmak hemen herkesçe istenen bir şeydir; ama her oyuncu ne yazık ki bu piyasada kalıcı olamaz. Bugün çok ama çok ünlü olan bir oyuncu, yarın herkesçe unutulan bir oyuncu olabilir. Oyunculuk mesleğinin nankör bir meslek olduğunu birçok kişi söyler ve bu anlattıklarımıza göre oyunculuk gerçekten de nankör bir meslektir. Zira uzun süre piyasadan kaybolursanız, ilk aşamada herkes sizi özler; ama belli bir süre geçtikten sonra sizi hatırlayan birkaç kişi kalır. Bu yüzden de oyunculuk da kalıcı olmak gerekir. Oyunculuk da kalıcı olmayı hak ettiğiniz gün de, en iyi oyuncular arasına girmişsiniz demektir.  En iyi oyuncular kategorisin de yer alan Kemal Sunal, Münir Özkul, Şener Şen, Fatma Girik, Türkan Şoray gibi yıldızların bayraklarını günümüzde Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ, Ezgi Mola,  Serenay Sarıkaya gibi oyuncular taşımaktadır. Eğer siz de o iyi oyunculardan biri olmak istiyorsanız öncelikle belirtmeliyiz ki, çok çalışmanız gerekecektir.

Oyunculuk da ilerleme kaydetmek istiyorsanız mutlaka yoğun bir şekilde çalışmalısınız. Eğer çok çalışırsanız ve eksikliklerinizi kapatırsanız oyunculuk da bir yerlere gelebilirsiniz. Nitekim, Münir Özkul gibi üstadların binlerce proje de yer aldığını herkes bilir; ama bunun ne kadar zorlu bir süreç olduğunu kimse bilmez. İşte Münir Özkul gibi üstadlar gibi sürekli kendinizi geliştirmeli ve yoğun bir şekilde çalışmanız gerekir.

En iyi oyuncular arasına girmek istiyorsanız, bir diğer tavsiyemizi sizlere verelim: oyunculuk eğitimi. Eğer ki oyunculuk eğitiminiz yok ise, bu uzun yolda çok kez tökezleyeceksiniz ve büyük bir ihtimal o uzun yolu tamamlayamayacaksınız. Bu yüzden de dizi film oyunculuk başvurusu yapan adayların, oyuncu olma hayalini kafalarına soktuğundan itibaren eğitimlerini almaları şiddetle tavsiye edilir.

İyi bir oyunculuk için yetenek elbet de çok önemlidir; ama karakteriniz de çok önemlidir. Şöyle ki, ukala bir karaktere sahipseniz ve bu karakteriniz sayesinde insanlara yüksekten bakıyorsanız, muhtemelen sevilmeyen biri olacaksınız. Bu yüzden öncelikli olarak, oyuncuların veya oyuncu adaylarının kendilerini karakterler olarak geliştirmesi büyük önem arz eder.