Cast Ajans Başvurusunda Göndereceğim Fotoğraf Nasıl Olmalı

Oyuncu, model, fuar hostesi ve bunun gibi birçok alandan her hangi birine girebilmek için piyasanın tüm oyuncu gereksinimini temin eden cast ajanslarına başvuru yapacaksınız ve başvuru formunda sizden fotoğraf isteniyor. Bu fotoğrafın nasıl olması gerektiği hakkında hiçbir fikriniz yoksa bu yazımızı okumaya devam etmelisiniz. Unutmayın ki cast ajansları sizleri hiç görmemiş ve sizin hakkınızda hiçbir fikre sahip değillerdir. Takdir edersiniz ki buraya göndereceğiniz fotoğrafların sizin hakkınızda bir fikir sahibi olmalarını sağlayacak nitelikte olması gerekir. Ayrıca göndereceğiniz fotoğrafın yakın zamanda çekilmiş olması da oldukça önemlidir. Göndereceğiniz fotoğrafın eski olması kayıt sırasında karşınızdakilerin şaşırmasına ve güven kırıklığına sebebiyet verebilir. Bu nedenle başvuru sırasında gönderdiğiniz fotoğrafın güncel tarihte ya da yakın tarihte çekilmiş olmasına dikkat etmelisiniz.

Bu fotoğraf vesikalık ya da boydan çekilmiş bir fotoğraf olabilir fakat başvuracağınız alanla ilgili daha geniş fikirler uyandırmanız için vesikalık fotoğrafı mümkün olduğunca kullanmamanızı tavsiye ederiz. Örnek vermek gerekirse modellik gibi vücudunuzun önemli bir yer tuttuğu alanlarda, vücut ölçütleriniz, kilonuz ve tahmini boyunuzun anlaşılması için boydan bir fotoğraf göndermeniz sizin için daha faydalı sonuçlar elde etmenizi sağlar. Ayrıca sizin kimliğinizi engelleyecek ya da zorlaştıracak aksesuarlardan da uzak durmalısınız. Örnek vermek gerekirse gözlük veya bere takmamalısınız. Bu hem saçınızı hem de gözünüzün ön plandan çıkmasına neden olacaktır ve sizin hakkınızda fotoğraftan fikir almaya çalışanları zorlayacaktır.

Çekeceğiniz fotoğrafın kalitesi de oldukça önemlidir. Çekilen ortamda ki ışığı, kameranın kalitesini, fotoğraf makinesi ile olan mesafenizi oldukça dikkate almalı ve karanlık, bulanık ve kalitesiz fotoğrafları göndermemeniz gerekir. Cast ajans başvurularında gönderilecek fotoğrafların nasıl olması gerektiği hakkında başvuru formlarında genel anlamda bir bilgilendirme yapılmaktadır. Bu bilgilendirmeleri dikkate almalı ve ona göre bir fotoğraf göndermelisiniz. Aksi takdirde incelemeye alınamaz ve başvurunuz kabul edilmez. Yapacağınız işe önem vermeniz ve değer vermeniz gerekir bunu karşınızdakiler olabildiğince göstermeli ve kendinizi kanıtlamalısınız. Böylelikle daha başarılı bir yol tutar ve hayallerinizde ki yere kolaylıkla varırsınız.

 

Kaynak: http://castajans34.com/casting-ajanslari-oyuncularin-kariyerlerini-sekillendirebilir-mi/