Fuar Hostesliğinde Nasıl Yer Alabilirim?

Fuar hostesliği profesyonel bir iş olmak ile beraber kendisine ve fiziğine güvenen belirli bir yaşı geçmemiş kişilerin yaptığı işlerdendir. Her meslekte olduğu gibi bu işin bir eğitim ve oryantasyon süreci bulunmaktadır. Bazı cast ajansları bünyesinde sadece oyunculuk, mankenlik eğitimi dışında fuar hostesliği eğitimi de verilmektedir. Fuarlar da veya sergilerde stantlarda görevlendirilmek üzere genelde eğitim almış hosteslere öncelik tanınmaktadır. Organizasyon sahipleri genelde deneyimli fuar hosteslerini stantlarında görevlendirmek isterler. Çünkü bu işin eğitimini almış olan kişiler aldığı eğitimlerden dolayı stantta gelen ve bilgi almak isteyen ziyaretçilere daha verimli bir şekilde yardımcı olurlar.

 

 

Fuar hostesliğinde eğitimin yanı sıra en önemli özellikte fiziksel, görsel, biyolojik özelliklerdir. Bunun için bazı şartlar vardır. Bu şartları şöyle sıralayabiliriz;

  • Vücut kitle endeksinin normal standartlarda olması ve boyunuzun 1.65-1.70 m ölçülerinde veya daha da uzun olması,
  • Yüzünüz devamlı gülümsemesi, sevecen olması, motivasyonunuzun yüksek olması
  • Konuşmanızın şivesiz, diksiyonunuzun düzgün olması,

Uluslararası fuarlar, sergiler veya bunun benzeri organizasyonlarda yer alan hosteslerde fuar veya sergi sahipleri, Türk vatandaşı olan fakat başka dillere de hâkim olan hostesleri tercih ederler. Eğer uluslararası bir fuarda ve sergilerde görev almak istiyorsanız, yabancı dil bir adım önde olmanızı sağlamaktadır. Bunu yanı sıra fuar hostesliği yapabilmek için özgüven sahibi de olmak gerekmektedir. Çünkü özgüven sahibi kişiler kendilerine verilen konuların anlatımları ve kendilerini ifade etmekte diğer kişilere göre daha başarılı olmaktadırlar. Böylece verilen bilgilerin daha nitelikli ve doğru olması da sağlanmaktadır. Fuar hosteslerinde aranan diğer bir özellikte tertipli ve düzenli olmalarıdır. Fuarlar da görev alan ve bu konuda kendini geliştiren ve profesyonelleşen hostesler, tertip ve düzeni kavramış kişilerdir.

Fuarlar ve sergilerde yer alabilmek için internet üzerinden CV göndererek başvuru yapılabilmekte veya bu konuda eğitim veren cast ajanslarına başvuru yapılarak fuar veya benzeri organizasyonlarda hostes olarak görevlendirilebilmektedir. Gönderilen CV’ler de doğru bilgi ve fotoğrafların kullanılması fuar ve organizasyonlarda size öncelik verilmesini sağlamaktadır. Gerekli nitelikleri göz önünde bulunduran adaylar, başarılı bir şekilde sektör içerisinde çalışmalarını gerçekleştirebilmektedir.

Kaynak: http://www.diziajans.com/cast-ajanslarinda-fuar-hosteslerinin-aldigi-egitimler/