Cast Ajansına Başvuru Yaptıktan Sonraki Süreç Nedir?

Oyunculuk ya da modellik mesleğini elinize almak istiyorsunuz fakat bunun sadece cast ajansına başvurmakla sonlandığını mı düşünüyorsunuz? Eğer böyle bir düşünceniz varsa hemen bu düşüncenizden kurtulun. Çünkü oyunculuk yada modellik çok zor ve bir o kadar da emek isteyen bir meslek alanıdır. Cast ajansı başvuru yapmakla sonlanacak kadar kolay olsaydı ve herkes bundan faydalanacak olsaydı, zannediyorum ki oyuncu olmayan, model olmayan kimse kalmazdı. Ülkemizde evinde televizyon olmayan, interneti olmayan kimse kalmamıştır. Ve dizi, film izlemeyen yoktur. Bu filmlerde ve dizilerde gördüğümüz oyuncuların bazıları belki de kendinize fazla güvenerek hepsinden daha iyi bir oyuncu olabileceğinizi düşünüyor olabilirsiniz. Eğer bu söyledikleriniz yada düşündüklerinizle hareket edip bir cast ajansına başvuruda bulunup yan gelip yatıyorsanız, ne yazık ki bu hayalleri unutmanızı ve hangi mesleği yerine getiriyorsanız o mesleğinize geri dönmenizi tavsiye ediyoruz çünkü büyük bir emek isteyen bu mesleğe girerken tüm zahmet ve zorluklara katlanamaya razı gelmek zorundasınız.

Bu zahmet ve zorlukların birçoğunu üzerine almış olan cast ajansları sizi kabul ettikten sonra sizinle çekim yaparlar ve bu çekim sonrasında çıkan set cartlarınızı gerekli birimlere ulaştırarak sizin için tekliflerin gelmesini sağlarlar. Bu süre zarfında sağlığınıza, kilonuza ve vücut yapınıza özellikle dikkat etmeli ve oyunculuk yapacağınız içinde bu konu alanında eğitim almanız gerekir. Bu eğitimi, kurslar aracılığıyla vermekte olan birçok cast ajansı bulunmaktadır. Bu cast ajanslarında kurslara katılabilir bu bekleme süre zarfında sizde kendinizi daha nitelikli ve daha çok kabul edilebilir biri haline getire bilirsiniz.

Fuar hostesliği ve modellik gibi alanlarda ise dış görünüşünüz yani kilonuz boyunuz ve yapısal özellikleriniz cast ajans kayıt esnasında büyük bir önem taşıdığından dolayı kendinize daha dikkatli bakmanız ve bu konuda daha çok sorumluluk sahibi olmanız gerekmektedir. Eğer siz başvurunuzu yaptıktan sonra size fotoğraflarınız aracılığıyla gelen bir tekliftekinden farklı olur, aslında olduğunuzdan farklı olduğu düşünülür ve sizin bu sektörde artık bir güven probleminiz baş gösterir. Buda sizin daha çok zorluk çekmenize etki eder ve iş bulma sorunuyla karşı karşıya kalırsınız.

Kaynak:http://castajans34.com/cast-ajanslarinin-basvuru-secenekleri/