Cast Ajanslara Başvuru Esnasında İstenilen Bilgiler

Kahvaltı yaparken, arkadaşlarımızla ve ailemizle otururken, çeşitli işlerle uğraşırken hatta bazen akşam yemeği yerken bile televizyon izlemekten geri kalmayız. İnsanların güzellik anlayışı ve ilgilerinin farklı olması nedeniyle birbirinden farklı televizyon programları ortaya çıkmıştır. Bu farklılıklar dizi, film, program olarak kategorileşmekle kalmamış, kendi aralarında da konularına göre kategorileşmişlerdir; komedi filmi, bilim kurgu filmi, polisiye dizisi, tarih dizisi, moda programı, yemek programı ve çocuk programı ve buna benzer birçok kategoriye ayrılarak biz televizyon izleyicilerine çok çeşitli olanaklar sunmaktadırlar. Televizyonda izlediğimiz bu programlar oldukça ilgimizi çekmekte hatta bazıları bizi ekran karşısına kilitlemektedir.  Bu programlarda izlediğimiz insan topluluğu da bizim için önem arz eder ve bu film ve dizi oyuncusunun yaşamı çoğu insan için çok güzel bir hayat olarak nitelendirilir.

Birçok insan tıpkı bu oyuncular gibi seyirci karşısında olmayı düşlemektedir bunun için de kendini yetenekli bulan insanlar cast ajanslara başvurarak oyuncu olmak için ilk adımlarını atıyorlar. Cast ajanslar çok sayıda insana ve yapımcıya ulaşarak, insanlara iş imkânı sunarken, yapımcılara da projelerinde kullanabilecekleri yeni yüzler sunuyor. Cast ajanslarına başvuru internet aracılığıyla yapılmaktadır. 18 yaşını doldurmuş her birey internet üzerinden başvuru yapabilir ancak çocuk cast ajanslarına başvuru yaparken anne ve babanın onayı şarttır. Başvuru esnasında sizden birçok bilgi ve birkaç fotoğraf istenmektedir. Peki kayıt aşamasında sizden istenilecek bilgiler nelerdir?

Öncelikle adınız-soyadınız sizden istenilen ilk bilgilerdir.  E-posta adresiniz ve telefonunuz gibi iletişim bilgilerinizi de mutlaka bu cast ajanslarla paylaşmalısınız aksi takdirde seçilseniz bile cast ajans tarafından seçilmiş olsanız bile size geri dönüş yapmaları imkânsız olacaktır. Doğum yılınız ve yaşınız da bir cast ajansın sizden kesinlikle isteyecekleri arasındadır. Çünkü sizin yaşınızı bilmeden sizi, size uygun bir projeye dâhil edemezler. Boyunuz, kilonuz, bedeniniz, saç renginiz ve ayak numaranız gibi fiziksel özelliklerinizi içeren alanlar da mutlaka doldurulmalıdır. Bunun nedeni fotoğrafta bunların anlaşılmayacak olmasıdır. Cast ajans başvurularına fotoğraf eklerken dikkat etmeniz gereken hususlardan biri de fotoğraf seçimidir. Sizi dış görünüşünüz konusunda en iyi ifade edebilecek fotoğrafları seçmelisiniz. Ayrıca daha önce oyunculuk deneyiminiz varsa bunu gerekli alana yazmanız sizin seçilmeniz açısından faydalı olacaktır.

Kaynak: http://castajans34.com/cast-ajanslar-sadece-oyuncu-mu-secer/